Bij Mooieplinten.nl helpen we u graag. Via onze veelgestelde vragen (faq) onderaan deze pagina helpen we u ook alvast graag met alle vragen die u heeft over onze plinten en producten.
Heeft u direct een vraag voor ons? Kom dan snel in contact met ons op de volgende manieren:
- Telefoon: +31 402 986 742
- E-mail: info@mooieplinten.nl
- Vul onderstaande formulier in en we nemen spoedig contact met u op.
Bedrijfsgegevens
- Adres Showroom & magazijn: Habraken 2152B | 5507 TH | Veldhoven
- KvK nr. 53507975
- BTW nr. NL850906696B02
- IBAN nr. NL48 RABO 0134 7629 40
Contactformulier
Veelgestelde vragen
Algemeen
Hoe kies je de juiste afmetingen?
Bij het kiezen van de juiste afmetingen voor uw architraaf moet u rekening houden met de beschikbare ruimte vanaf het kozijn tot een muur. Ook de uitstraling van uw interieur beïnvloedt de afmetingen. uiteindelijk speelt ook de gewenste stijl een rol.
Is een architraaf makkelijk te vervangen?
Of een architraaf eenvoudig te vervangen is, is afhankelijk van de specifieke situatie. Als de huidige architraven op de wand gelijmd zijn, is de kans groter dat u stucwerk mee trekt. In dat geval is het erg belangrijk dat ze goed ingesneden worden om sloopwerkzaamheden te voorkomen.
Wanneer heb je opvullatten nodig bij architraven?
Een opvullat is soms nodig om de architraven te kunnen plaatsen. Als het deurkozijn uitsteekt voor de muur, kan het zijn dat er te weinig draagvlak is om een architraaf te verlijmen. Een opvullat vergroot het draagvlak.
Met welke glansgraad worden de architraven afgewerkt?
Architraven zijn verkrijgbaar met witte grondverf of kant en klaar afgelakt op kleur. De witte grondverf is mat. Afgelakte architraven kunnen besteld worden in zijdeglans, hoogglans en mat.
Kan ik een architraaf op maat laten maken?
Bij MooiePlinten.nl kunt u geen architraven op maat laten maken. Ons assortiment is zodanig opgebouwd dat we een breed scala aan modellen hebben. Zo is er altijd een model dat bij uw wensen past.
Welke hoogtes hebben de architraven?
Onze architraven zijn in allerlei hoogtes beschikbaar. Van 60 mm tot 140 mm.
Welke diktes hebben de architraven?
Onze architraven zijn in allerlei diktes beschikbaar. Van 12 mm dik tot 30 mm dik.
Waarom combineer je een architraaf met een plintneut?
Plintneuten dienen als verbindingsstuk tussen de plint en de architraaf. Dit zorgt voor een veel mooiere afwerking dan wanneer u de architraaf direct op de plint plaatst.
Uit welke kleuren kun je kiezen?
U kunt onze architraven met witte grondverf of volledig kant en klaar afgelakt op kleur bestellen. Er zijn volop mogelijkheden. Heeft u een specifieke RAL, Farrow & Ball of Sikkens kleur in gedachten? Wij kunnen het voor u realiseren.
Welke stijlen architraven zijn er?
In ons assortiment architraven vindt u vrijwel alle interieurstijlen. Van strak en modern tot landelijk en klassiek.
Wat zijn de kosten van een architraaf?
In ons ruime assortiment architraven vindt u veel verschillende modellen in zowel MDF als grenen hout. U heeft al een architraaf vanaf 2,99 euro per meter.
Waarom installeer je een architraaf?
U kunt om meerdere redenen een architraaf installeren. Architraven worden veel gebruikt als stijlelement in het interieur, maar zijn ook ideaal om eventuele naden tussen het kozijn en de wand af te dekken. Dit zorgt voor een mooie, strakke overgang.
Hoe monteer je een architraaf?
Een architraaf wordt op het kozijn of op de muur geplaatst. Als u een plintneut gebruikt, zorg dan dat deze neut 10 mm hoger is dan de plint en dat u de architraaf in het midden op de plintneut plaatst. Gebruikt u geen plintneut, dan plaatst u de architraaf een halve cm vanaf het einde van het kozijn aan de deurzijde. Heeft u een opdek kozijn? Dan plaatst u de architraaf naast het scharnier dat aan de voorzijde op het kozijn is bevestigd. Om een architraaf en een plintneut op een opdek kozijn te plaatsen heeft u een opvullat nodig.
Waarom verkopen jullie geen hardhouten plinten en deurlijsten?
Naast de standaard gegronde plinten beschikken wij over een unieke aflakservice voor onze MDF en Grenen Plinten. Hierbij heeft u de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9010, 9001, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere kleur aanbieden. Lees op de pagina “Plinten gelakt” meer over de mogelijkheden.
Wat is een deurlijst?
Deurlijsten (architraven) en plintneuten werden in de Nederlandse Architectuur tussen 1840- 1950 veelvuldig toegepast. De deurlijst is een lijst op/om een kozijn, die een tweetal functies heeft. Als eerste wordt de deurlijst gebruikt om eventuele scheuren op te vangen die kunnen ontstaan na het stuken van een wand tegen het kozijn. Door de deurlijst op de scheiding te plaatsen van muur en kozijn worden eventuele scheuren uit het zicht ontnomen.
Als tweede is de deurlijst een sierelement op het kozijn: een genot om naar te kijken. De plintneut dient als mooie aansluiting voor de deurlijst en de plint. De plintneut is breder dan de deurlijst en hoger dan de plint. MooiePlinten.nl presenteert een aantal mooie combinaties van deurlijsten (architraven) en plinten. Natuurlijk bent u vrij om zelf combinaties te maken.
Lees op de pagina “Deurlijsten” meer over dit onderwerp.
Wat is een sokkel?
Een sokkel is een andere benaming voor de plintneut. Deze benaming komt vooral voor in België.
Design Plinten
Wat is het effect van verschillende glansgraden?
Bij Mooieplinten.nl heeft u de keuze om uw plinten, deurlijsten en vensterbanken te laten aflakken in de door uw gewenste kleur. Hierbij heeft u bij ons de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9001, 9010, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere gewenste kleur aanbieden. Op deze manier weet u zeker dat u plinten krijgt in de juiste kleur. Als u ervoor kiest om de plinten te laten aflakken heeft u de keuze uit 3 glansgraden. Namelijk: mat, zijdeglans of hoogglans.
Hoe je de glansgraden bepaald in het interieur wordt uitgelegd op de pagina “Glansgraad“.
Verkopen jullie zwarte plinten?
Via onze aflakservice kunt u plinten in alle kleuren bestelen. Wij merken de laatste tijd een toename in interesse naar Zwarte en grijze Plinten. Deze plinten geven een uitdagend en modern karakter aan de ruimte waarin ze geplaatst worden. Een zwarte plint laat zich uitstekend combineren met lichte muren. Daarnaast gebruikt men vaak een lichte of houten vloer. Informeer bij ons naar de mogelijkheden om uw plinten in zwart of grijs af te lakken. Lees alles over dit onderwerp op de pagina “Zwarte plinten“.
Verkopen jullie authentiek ontworpen klassieke plinten?
Onze collectie plinten is samengesteld uit unieke designs die door ons -tijdens diverse werkzaamheden – zijn aangetroffen in oude klassieke villa’s. De authentieke profielen zijn door onze nauwkeurig overgenomen, vastgelegd en gereproduceerd. Op deze wijze is ons aanbod klassieke plinten tot stand gekomen en behouden voor de toekomst. Lees meer over onze klassieke plinten op de pagina “Klassieke plinten“.
Hebben jullie design plinten?
Bij MooiePlinten bieden wij een grote collectie design plinten aan. Alle plinten zijn kenmerkend aangezien ze hoger en breder zijn dan standaard plinten. Onze plinten zijn daarom ook een duidelijk design element dat sfeerbepalend kan zijn in iedere woning. Deze plinten zijn niet alleen een afwerking van uw vloer maar een op zichzelf staand element. Hierdoor kunt u als ontwerper spelen met de optische afmetingen van een kamer.
Worden de standaard plinten gegrond aangeleverd?
Al onze (MDF) plinten worden standaard 2x wit gegrond afgeleverd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de plinten afgelakt te bestellen. De plinten worden met eigen vervoer en zorgvuldig verpakt bij u afgeleverd om beschadigingen te voorkomen.
Alle plinten die u hieronder kunt zien worden voorzien van een strakke dubbele laag grondverf. Bijkomend voordeel hierbij is dat de plinten direct overschilderbaar zijn. Schuren is hierbij niet noodzakelijk. Wilt u toch liever volledig afgelakte plinten, bekijk dan onze pagina voor afgelakte plinten.
MDF of Grenen Plinten
De meeste plinten die we leveren zijn vervaardigd van FSC gecertificeerd MDF. MDF plinten zijn makkelijk te verwerken en zijn bovendien stevig en vormvast. Naast de MDF plinten hebben we tevens een collectie Grenen Plinten. Grenen plinten zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar de authentieke beleving van massief hout.
Uitgebreide keuze in plinten
MooiePlinten.nl heeft de grootste selectie aan decoratieve plinten in Nederland en Belgie. We ontwikkelen en verkopen diverse modellen met diverse profielen en uitstralingen. Ieder model is weer verkrijgbaar in een grote diversiteit aan hoogtes. Zo geeft u uw woning die authentieke uitstraling waarnaar u op zoek bent.
Hoe combineer ik jullie plinten met houten vloeren?
Of u nu aan het klussen bent in een nieuwbouwhuis of in een oude jaren ’30 woning, een mooie afwerking is het belangrijkste onderdeel van het proces. Met zorg heeft u de juiste houten vloer of laminaatvloer uitgezocht en een bijpassende kleur voor op de muren bepaald. Om voor een mooi geheel te zorgen, is het kiezen van de juiste plinten hierbij erg belangrijk. Een mooie afwerking zorgt voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling. En dat is precies wat u wilt bereiken!
Alle informatie wordt weergegeven op de pagina “Houten vloeren plinten“.
Verkopen jullie ook (moderne) strakke plinten?
Onze collectie plinten bestaat uit diverse modellen en hoogtes. Alle plinten hebben gemeen dat het in het oog springende en kwalitatief hoogwaardige producten zijn. Onze Gladde plint is het meest strakke model. Het rechte profiel zorgt voor een moderne uitstraling. Maar ook de plinten met afwijkende profielen zijn uitstekend te combineren met een modern interieur. Onze plinten zijn verkrijgbaar tot een hoogte van wel 294 mm.
Lees meer over dit onderwerp op de pagina “Strakke plinten“.
In welke kleuren worden de plinten geleverd?
Naast de standaard gegronde plinten beschikken wij over een unieke aflakservice voor onze MDF en Grenen Plinten. Hierbij heeft u de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9010, 9001, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere kleur aanbieden.
Plinten afgelakt op kleur
Bij Mooieplinten.nl kunt u ervoor kiezen om ons op voorhand uw plinten, architraven of plafondlijsten op kleur te laten spuiten. Dit scheelt u niet alleen werk maar zo kunt u direct de inschatting maken of dit de kleur is die u in gedachte heeft. Wanneer u ervoor kiest om de plinten op kleur te laten aflakken heeft u de keuze uit mat, zijdeglans en hoogglans, zo weet u zeker dat de juiste kleur en glans er voor u altijd bij zit.
De RAL 9010, 9001, 9016, 9003 kleuren zijn de meest voorkomende kleuren en deze kunnen ook tegen een standaard tarief worden aangeboden. Heeft u liever andere kleuren? Dan kunt u dat uiteraard ook bij ons aangeven (kies voor “overige kleur” in het bestelmenu) en dan gaan we direct voor u aan de slag.
Grenen Plinten
Hebben jullie massief houten plinten?
Wij bieden een selectie massief houten plinten aan naast onze collectie MDF plinten. Deze plinten zijn gemaakt van massief en kwalitatief hoogwaardig grenen hout. Al het materiaal voor onze houten producten komt van FSC goedgekeurd hout. Dit wil zeggen dat het hout dat gebruikt is voor de fabricage van onze plinten uit duurzaam beheerde bossen komt. Zo weet u zeker dat u niet alleen kwaliteit kiest maar ook voor duurzaamheid van de aarde kiest.
In onze collectie vindt u diverse modellen houten plinten, uiteenlopend van een strakke Gladde Plint tot een karakteristieke Sierplint. De plinten zijn allemaal gebaseerd op modellen die we gevonden hebben in originele Jaren ’30 woningen. De ontwerpen zijn zorgvuldig overgenomen en ondergebracht in onze collectie houten plinten. De houten plinten zijn er in diverse maten maar allemaal zijn het karakteristieke hoge plinten die een aanvulling zijn op uw woning.
Grenen plinten
Hieronder vindt u naast onze vochtwerende MDF plinten een ruimte selectie kwalitatief hoogwaardige grenen plinten. Grenen is een naadhoutsoort en komt veelal van de grove den af. Het mooie aan grenen is dat het een makkelijk te bewerken houtsoort is en dit natuurproduct levert hele mooie resultaten op. Het grote verschil met MDF plinten is dat grenen uw plinten een rustieke uitstraling geeft, waar MDF plinten veelal een rustigere uitstraling hebben. Dit zorgt ervoor dat grenen uitstekend geschikt is voor landelijke interieurstijlen. Als u benieuwd bent of grenen ook wat voor u is, kunt u ook eerst een proefstukje aanvragen. Zo kunt u precies zien of grenen past bij uw woning. Door de authentieke profilering te combineren met een sterk natuurproduct zoals Grenen hout heeft u nu de mogelijkheid om de originele jaren ’30 uitstraling terug te brengen in uw woning met onze houten plinten.
Kamers en suite
Wat is de gemiddelde installatietijd?
Montagetijd is doorgaans 2 dagen.
Waar moeten wij aan voldoen als u komt leveren en plaatsen?
Wij leveren en plaatsen in heel Nederland en Belgie en starten altijd om 07.00uur. U dient de ruimte zoveel mogelijk leeg te maken zodat we goed kunnen werken. Stucwerk moet droog zijn en de omgevingstemperatuur moet minimaal 15 graden zijn. Als u stroom-punten in de kasten wenst dan dient u te zorgen dat de bekabeling lang genoeg is zodat wij het voor u in de kast kunnen leggen. een elektricien dient het aan te sluiten ivm de verzekering. Wel kunnen wij voor u een inbouwdoos plaatsen. Een werkend toilet en een kopje koffie 🙂
Moeten wij bij u ook aanbetalen?
Nee, u hoeft bij ons niets aan te betalen. U loopt daarom geen enkel financieel risico. U betaalt 90% bij levering en 10% bij oplevering. Waarom 90% bij levering? Het gaat op dat moment om juridisch eigendom zodra wij de en suite bij u in huis plaatsen. Wij leveren de en suite en vangen tegelijk aan met plaatsen.
Wat kost bij jullie een kamer en suite separatie?
Een enkelzijdige jaren’30 kamer en suite komt neer op €11.000. Een dubbelzijdige jaren’30 kamer en suite op €13.250. Een enkelzijdige Belle Epoque kamer en suite komt neer op €12.000. Een dubbelzijdige Belle Epoque kamer en suite op €14.550. Een enkelzijdige Fin de Siècle kamer en suite komt neet op €12.500. Een dubbelzijdige Fin de Siècle kamer en suite op €14.995. (Genoemde prijzen zijn incl. BTW, plaatsing en een stelpost van €1250 voor het glas in lood).
Wat zijn de mogelijkheden betreffende glas en lood?
Waarvan maakt u de kamer en suite separations?
Wij leveren en produceren onze en suites uitsluitend in massief grenen. Al onze kamer en suite separaties worden voorzien van een dubbele witte grondverf laag. We gebruiken geen MDF, omdat de uitstraling ten opzichte van grenen te vlak en te modern is. Met onze grenen en suites streven we dan ook naar een authentieke look. Daarbij is grenen ook nog eens erg sterk.
Kunt u ook deur- en lijstprofielen reproduceren?
Kunnen we de kamer en suite ergens bekijken?
We hebben een showroom op afspraak in Veldhoven. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om een zichtlocatie op te geven. Dit zijn adressen van onze bestaande klanten. Dit laatste is vanwege de huidige Corona maatregelen wat moeilijk. Wij willen bij voorkeur eerst online met u communiceren, waarna we aan de hand van uw informatie en stijlkeuze met behulp van foto’s u een gespecificeerde offerte mailen. Op deze website heeft u ook de mogelijkheid om een indicatie te krijgen via onze configurator.
Welke producten levert mooieensuite.nl?
Waarom kiezen voor mooieensuite.nl?
Landingspagina
Wat gebeurt er verder als ik een vensterbank op maat wil?
U bent opzoek naar een nieuwe vensterbank? U weet al wat voor vensterbank u wilt? Of juist nog helemaal niet? Voor al uw vragen en ideeën over vensterbanken staan we bij MooiePlinten voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op aan de hand van het formulier hierboven en we komen binnen 1 werkdag persoonlijk bij u terug. Zo kunnen we in overleg kijken wat het beste aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden binnen uw woning voor een vensterbank.
Waarom een vensterbank op maat?
Een belangrijk maar onderschat onderdeel in huis zijn vaak de vensterbanken. Vensterbanken dienen op maat te zijn gemaakt wat een behoorlijke uitdaging kan zijn. Bij MooiePlinten hebben we jarenlange ervaring in het op maat maken van vensterbanken. Er zijn diverse stijlen waarin wij uw woning kunnen voorzien van een prachtig nieuwe of overzet vensterbank.
Wat zijn de voordelen van grenen muur sierlijst?
- Deze houten muur sierlijsten zijn van erg sterk materiaal gemaakt
- Hebben een robuuste uitstraling
- Ze zijn makkelijk overlakbaar
Wat zijn de voordelen van een MDF muur sierlijst?
- Relatief goedkoop
- Makkelijk verwerkbaar
- Geen last van noesten
- Nagenoeg geen werking
- Makkelijk overschilderbaar
Waarvoor staat MDF?
MDF is uiteraard een afkorting, de letters staan voor Medium Density Fibre board (MDF dus). MDF zijn industrieel vervaardigd houten platen.
Wat zijn de voordelen van MDF?
MDF is een relatief goedkoop maar toch hoogwaardig materiaal. Doordat MDF machinaal vervaardigd wordt is het oppervlakte erg egaal, glad en met redelijk hetzelfde oppervlak (homogeen). Hierdoor is MDF gemakkelijk te bewerken zonder dat het barst, splijt of gaat brokkelen. Daarom bieden we geen hardhout aan. Tevens is MDF goed te schilderen en is het gemakkelijk om er schroeven in aan te brengen.
Verrijking van je interieur
In de zoektocht naar de perfecte afwerking van uw inrichting zijn plafond plinten de perfecte oplossing. Ze verbergen niet alleen oneffenheden tussen muur en plafond, maar voegen ook een decoratief element toe aan de ruimte. Het kiezen van de perfecte plafond plinten vereist aandacht voor stijl, materiaal, en afwerking, evenals een overweging van uw eigen installatievaardigheden en budget. Met de juiste voorbereiding en keuze kunnen plafond plinten een subtiele, maar sterke invloed hebben op de esthetiek van uw huis.
Plafondplinten kopen
Wanneer u besluit plafond plinten te kopen, bent u bij MooiePlinten aan het juiste adres. Voor het kopen van plafondlijsten moet u met een aantal zaken rekening houden.
Bepaal de stijl
Denk eerst na over de stijl van uw interieur. Moderne interieurs profiteren vaak van strakke, eenvoudige lijsten, terwijl traditionele ruimtes baat kunnen hebben bij sierlijsten met meer detail. De stijl van de plint moet gelijk zijn aan de stijl van uw kamer, vanwege de decoratieve functie.
Materiaalkeuze
Plafond plinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, MDF en grenen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Hout is duurzaam en klassiek, MDF is betaalbaar en makkelijk te schilderen, evenals grenen. Kies het materiaal dat het beste past bij uw behoeften en budget.
Meet je ruimte
Voordat u plinten aanschaft, is het belangrijk om de lengte van de muren te meten om te berekenen hoeveel meter van het product u nodig heeft. Voeg altijd een beetje extra toe aan uw berekening voor het geval van meetfouten of snijverlies.
Kleur en afwerking
Sommige plinten kunnen worden gekocht in de kleur of afwerking van uw keuze, terwijl andere nog een laagje verf nodig hebben. Beslis of u de voorkeur geeft aan een plint die klaar is voor installatie of dat u zelf de afwerking kiest en aanbrengt.
Installeren van de plint
Denk na over hoe u de plinten wilt installeren. Als u van plan bent dit zelf te doen, zorg er dan voor dat u kiest voor materialen en bevestigingsmethoden die passen bij uw vaardigheidsniveau. Sommige plinten zijn gemakkelijker te installeren dan andere.
Montage van de plafondplinten
Het bevestigen van een plafond plint is een prachtige toevoeging aan je huis, maar het vraagt wel om een zorgvuldige aanpak. Hieronder vindt u een stap-voor-stap handleiding en de materialen die u nodig heeft om de montage succesvol af te ronden.
Benodigde materialen
- Plafond plinten: Kies de stijl die past bij uw stijl en zorg dat u genoeg lengte hebt voor de gehele omtrek van uw kamer.
- Meetlint: Voor nauwkeurige metingen van de wanden en de plinten.
- Potlood: Om markeringen te maken op de muur en op de plafondlijsten.
- Zaag: Een verstekzaag is ideaal voor het zagen van de lijsten in de juiste hoeken.
- Schuurpapier: Om eventuele ruwe randen na het zagen glad te maken.
- Montagelijm of spijkers: Afhankelijk van het type plafond plint en uw persoonlijke voorkeur.
- Waterpas: Om te zorgen dat de sierlijst recht bevestigd wordt.
Stappenplan
- Meten en markeren: Meet de lengte van de wand en de plafondlijst nauwkeurig. Markeer waar u de plinten wilt plaatsen op het plafond en de muur.
- Zagen: Zaag de plafondplaten op maat, waarbij u de hoeken in verstek zaagt zodat ze mooi in elkaar passen. Gebruik schuurpapier om eventuele ruwe randen glad te maken.
- Passen: Houd voor het bevestigen de plinten tegen het plafond om te controleren of ze goed passen in het hoekprofiel en maak indien nodig aanpassingen.
- Bevestigen: Gebruik montagelijm, spijkers of schroeven om de plafond plinten aan het plafond te bevestigen. Als u lijm gebruikt, breng dan een lijn lijm aan op de achterkant van de sierlijst en druk deze stevig tegen het plafond. Bij het gebruik van spijkers, zorg ervoor dat je ze op discrete plaatsen aanbrengt.
- Afwerking: Let erop dat als u spijkers gebruikt, u de gaatjes van de spijkers moet afdekken. Maak ook de verbindingen tussen de sierlijsten netjes af met een beetje kit.
Tips
Neem de tijd om nauwkeurig te meten en te markeren, dit is nodig voor een strak resultaat. Als u twijfelt tussen lijm of spijkers, overweeg dan de voor- en nadelen. Lijm zorgt voor een schone afwerking zonder zichtbare bevestigingsmiddelen, terwijl spijkers een sterkere hechting kunnen bieden, vooral in ruimtes met veel temperatuurwisselingen.
Het kiezen van de juiste plafondplinten
De keuze van de juiste lijsten voor uw plafond is een belangrijke beslissing die de sfeer en uitstraling van uw inrichting sterk kan beïnvloeden. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het maken van de perfecte keuze:
Bekijk de stijl van uw interieur
Kies plafond plinten die passen bij de stijl van uw ruimte. Voor een moderne inrichting zijn strakke, minimalistische lijsten een goede keuze, terwijl gedetailleerde, sierlijke sierlijsten beter passen bij een klassiek of traditioneel decor.
Let op de proporties
De grootte en hoogte van uw ruimte spelen een belangrijke rol. In een kamer met hoge plafonds kunnen bredere plinten voor een dramatisch effect zorgen, terwijl in een kleinere ruimte subtielere, dunnere lijsten vaak beter werken.
Materiaalkeuze
Plafond plinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder MDF en grenen. Houten, grenen plafondlijsten bieden een warme, traditionele look, terwijl MDF gemakkelijker te installeren is en vaak voordeliger.
Kleuren en afwerking
Beslis of u wilt dat uw plint opvalt of juist subtiel in de inrichting opgaat. Met plafond plinten kunt u een statement maken door ze in contrasterende kleuren te schilderen, of ze kunnen harmonieus met het plafond en de muren meeblenden door ze in dezelfde kleur te schilderen.
Duurzaamheid en onderhoud
Overweeg hoeveel onderhoud u bereid bent te doen. Sommige materialen vereisen meer zorg dan andere.
Voordelen van een plafondplint
Het kiezen voor plafond plinten biedt dus pluspunten die zowel esthetisch als praktisch zijn. Ten eerste voegen ze karakter en diepte toe aan een ruimte, waardoor de ruimte zichtbaar aantrekkelijker wordt. De plinten vormen een elegante overgang tussen de wand en het plafond, waardoor de kamer een luxe uitstraling krijgt. Daarnaast bieden de plafondlijsten de mogelijkheid om oneffenheden of imperfecties op het plafond en de muur af te dekken, wat leidt tot een strakkere look.
Verder heeft een plafond plint ook andere voordelen. Een plafondlijst kan bijdragen aan de waardevermeerdering van uw woning. De plafondlijsten zorgen voor een afgewerkt resultaat en maken uw huis aantrekkelijker bij verkoop. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor er voor ieder huishouden een passende optie te vinden is in ons assortiment.
Wat is een plafondplint?
Een plafond plint is een sierlijst voor het plafond. Het is een decoratieve afwerking die wordt aangebracht aan de rand waar het plafond en de muur samenkomen. Deze elegante toevoeging heeft niet alleen een decoratieve functie, maar heeft ook andere voordelen; het helpt om onvolkomenheden tussen de wand en het plafond te verbergen. De plafondlijsten zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals MDF of grenen. Van strak en simpel tot uitbundig, in ons assortiment vindt u plafond plinten die passen bij elke smaak en interieur.
Een prachtige toevoeging
Sierlijsten op je plafond zijn een prachtige toevoeging aan elke ruimte, in zowel een klassiek als modern interieur. Of u nu op zoek bent naar een bepaalde sfeer, subtiele verfijning of een statement wilt maken met meer uitgesproken ontwerpen, de juiste sierlijst kan het verschil maken. Door de stijl van uw huis, de afmetingen van de ruimte, het gewenste materiaal, uw budget en de installatie-eisen zorgvuldig te overwegen, kunt u een keuze maken die uw interieur naar een hoger niveau tilt.
Het is duidelijk dat sierlijsten veel meer zijn dan alleen een decoratieve afwerking; ze bieden een unieke kans om persoonlijkheid en karakter aan een ruimte toe te voegen. Met de juiste planning, aandacht voor detail en een keuze die aansluit bij uw persoonlijke smaak en interieurontwerp, zullen sierlijsten uw thuis transformeren tot een plek waar u elke dag weer graag thuiskomt.
Plafond sierlijst kopen
Het kopen van de juiste plafond sierlijst vereist aandacht voor detail en een goed begrip van je wensen voor uw ruimte. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:
Bepaal de stijl
Kijk eerst naar de stijl en het interieur van uw huis. Wilt u de bestaande stijl versterken of juist een contrast creëren? Klassieke interieurs profiteren van sierlijsten met meer details, terwijl moderne ruimtes baat hebben bij strakkere, eenvoudigere ontwerpen.
Ken uw maten
Meet de ruimte waar u de sierlijsten wilt plaatsen nauwkeurig op. Dit voorkomt dat u te korte of te lange sierlijsten koopt. Houd ook rekening met de breedte van de sierlijst; een te brede sierlijst kan een kleine ruimte overweldigend maken.
Materiaalkeuze
Sierlijsten zijn beschikbaar in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij MooiePlinten bieden we uitsluitend een assortiment sierlijsten van MDF en grenen hout.
Budget
Stel een budget vast voordat u producten uitzoekt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de goedkoopste ornamenten te gaan, is het belangrijk om kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Goedkope sierlijsten kunnen van mindere kwaliteit zijn en eerder beschadigen of verweren.
Overweeg het gemak van installatie
Sommige sierlijsten komen met een zelfklevende achterkant, terwijl andere aan plafonds gemonteerd moeten worden met lijm of spijkers. Bepaal uw eigen vaardigheden en de tijd die u wilt besteden aan de installatie bij het maken van uw keuze.
Stappenplan installeren plafond sierlijsten
- Meten en plannen: Voor het monteren meet u de lengte van de muren nauwkeurig en plant u waar de plinten moeten komen. Markeer licht met een potlood op het plafond waar de sierlijst moet worden bevestigd.
- Zagen: Zaag de sierlijst op maat en maak gebruik van een verstekzaag voor de hoeken. Test altijd of de stukken goed passen voordat u lijm aanbrengt.
- Bevestigen: Breng een ruime hoeveelheid montagelijm aan op de achterkant van de sierlijst. De sierlijsten plaatst u stevig tegen het plafond op de gemarkeerde lijnen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat elke plafondlijst recht is.
- Extra bevestiging: Voor extra stevigheid kun je schroeven of spijkers gebruiken. Dit is vooral aan te raden in ruimtes met hoge vochtigheid of als de plafondplinten bijzonder zwaar zijn.
- Afwerking: Dicht eventuele naden en kieren tussen de plafond sierlijsten en het plafond af met acrylkit. Strijk de kit glad voor een naadloze overgang.
- Schilderen: Indien gewenst, kunt u de plafondlijsten schilderen in de kleur van uw keuze nadat de lijm en kit volledig zijn uitgehard.
Plafond sierlijst installeren
De montage van een plafond sierlijst kan een verrijkende doe-het-zelf-ervaring zijn. Volg deze stappen en zorg ervoor dat u de juiste materialen bij de hand heeft voor het succesvol aanbrengen van de plafondlijsten.
Benodigde materialen
- Meetlint
- Potlood
- Fijne zaag of verstekzaag
- Montagelijm specifiek voor sierlijsten
- Acrylkit
- Eventueel schroeven of spijkers voor extra stevigheid
- Schroevendraaier of hamer (afhankelijk of u schroeven of spijkers gebruikt)
- Waterpas
Het kiezen van de juiste plafond sierlijst
Het kiezen van de juiste plafondlijsten uit een groot assortiment kan overweldigend lijken. Door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen, vindt u de perfecte match. Begin met het overwegen van de stijl van uw interieur. Gaat u voor een moderne of klassieke decoratieve afwerking? De sierlijst moet deze stijl complementeren. Kijk vervolgens naar de omvang van uw ruimte. Grotere, meer opvallende sierlijsten werken goed in ruimtes waar het plafond hoger is, terwijl subtielere sierlijsten beter passen in kleinere ruimtes.
Let ook op het materiaal van de sierlijsten. Bij MooiePlinten bieden we een assortiment sierlijsten van MDF en grenen hout. Overweeg ten slotte de afwerking en kleur die het beste bij uw interieur passen. Wit is altijd veilig en veelzijdig, maar een sierlijst in een contrasterende kleur kan een verrassend en stijlvol effect creëren.
Voordelen van een plafond sierlijst
Waarom zou u kiezen voor sierlijsten op uw plafond? Het antwoord is simpel: plafondlijsten zijn de perfecte decoratieve afwerking dankzij hun mix van functionaliteit en esthetiek. Ze voegen niet alleen een beetje luxe en elegantie toe, maar kunnen ook het ruimtelijk inzicht van een kamer veranderen. Plafondlijsten zorgen voor een afgewerkt en samenhangend geheel, door een subtiele overgang tussen uw wand en plafond te bieden.
Daarnaast bieden plafondlijsten de mogelijkheid om uw persoonlijke stijl te uiten. Ze kunnen ook praktische problemen oplossen, zoals het verbergen van scheuren of de ruimte tussen ongelijke oppervlakken. Of u nu een voorkeur heeft voor een moderne of klassieke uitstraling, sierlijsten bieden een veelzijdige oplossing om uw woon- of werkruimte naar een hoger niveau te tillen.
Wat is een plafond sierlijst?
Een sierlijst plafond is een decoratieve afwerking die u langs de randen van het plafond aanbrengt voor een strakke en aantrekkelijke overgang tussen de wand en het plafond. Deze plafondlijsten variëren in stijl, grootte en materiaal, waardoor er voor elke interieurstijl wel een passende optie is. Of u nu gaat voor een strak en modern design of een klassieke look, met ons assortiment sierlijsten geeft u elke ruimte een unieke touch. En het mooiste van alles: ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar verbergen ook oneffenheden.
Hoe kies je de juiste afmetingen van lambrisering?
De juiste afmeting van de lambrisering hangt af van de functie van de lambrisering. Als stijlelement is het uiteindelijk een subjectieve kwestie. Een veelgekozen maat is een lambrisering van 1200mm hoog. Bij deze afmeting wordt de wand opgebroken en oogt het geheel groter. Vooral wanneer u de lambrisering aflakt in een licht contrasterende kleur. Als er schade aan de wand is die afgedekt moet worden door de lambrisering, zal dat natuurlijk de afmeting bepalen.
Is lambrisering makkelijk te vervangen?
Dat hangt af van de specifieke situatie. Als de huidige lambrisering direct gelijmd is op de wand, is de kans groot dat u stucwerk mee trekt. Als de huidige lambrisering gemonteerd is op een regelwerk is het makkelijker te verwijderen.
Moet je rekening houden met vocht/andere omstandigheden?
Al onze lambriseringen zijn vochtwerend. Let wel op: vochtwerend is niet hetzelfde als watervast. Het blijft dus belangrijk om de naden goed af te kitten en af te lakken, zodat de kans dat er vocht tussen komt klein blijft.
Wat zijn de voordelen van lambrisering in huis?
Lambriseringen hebben verschillende voordelen. Lambrisering is een belangrijk stijlelement in uw interieur, maar heeft ook een rustgevend en ruimtegevend effect. Door te spelen met verschillende kleuren om de muur, creëer je een speels effect. De wandbekleding heeft een isolerend effect en dient ook als bescherming voor de wand of verbergt juist bestaande oneffenheden of beschadigingen.
Wat is een toplijst of een kroonlijst?
Een toplijst of kroonlijst is een lijst die u vlak op de bovenkant van de lambrisering plaatst. Deze lijst is bedoeld om de bovenzijde van de lambrisering netjes af te werken. Het creëert een schap waar u accessoires op zou kunnen zetten.
Welke afmetingen hebben de lambriseringen?
Doe het zelf lambriseringen: de doe-het-zelf lambriseringen worden geleverd als losse planken die in elkaar schuiven. Deze planken zijn 2440mm lang en kunnen afgekort worden op de hoogte die u wenst. De benodigde lengte van de wand die u wenst te maken bepaalt dan ook hoeveel planken u moet bestellen.
Maatwerk lambriseringen: de maatwerk lambriseringen worden geleverd als totaalpakket. Dit is geheel op maat te bestellen, dus kunt u uw gewenste afmetingen gewoon aan ons doorgeven.
Uit welke kleuren lambrisering kun je kiezen?
De doe-het-zelf lambriseringen worden met witte grondverf geleverd. Bij de maatwerk lambrisering heeft u keuze uit een lichte en een donkere grondverf. Als u de maatwerk lambrisering zelf nog licht gaat aflakken, kiest u het best voor witte grondverf. Kies voor een donkere grondverf als u de maatwerk lambrisering zelf donker gaat aflakken.
Welke stijlen lambrisering zijn er?
Onze modellen lambrisering dekken verschillende stijlen. Van modern en strak tot klassiek en landelijk. Ga voor een doe-het-zelf lambrisering of kies een lambrisering op maat.
Waarom kies je voor lambrisering?
Lambrisering heeft verschillende functies. Het wordt gebruikt als stijlelement in het interieur en laat uw wand langer of groter lijken. De wandbekleding dient ook als bescherming of kan juist oneffenheden en beschadigingen verbergen. Tot slot heeft lambrisering een isolerend effect.
Waar moet je rekening mee houden met het kiezen van lambrisering?
Hou bij het kiezen van lambrisering rekening met de stijl van uw interieur, de gewenste sfeer en de functie van de ruimte. Hou daarnaast rekening met de keuze tussen een doe-het-zelf variant en een maatwerk variant.
Hoe monteer je de lambriseringen?
Doe-het-zelf lambriseringen: de doe-het-zelf lambriseringen bestaan uit losse planken die u eenvoudig in elkaar schuift. Met High Tack lijm kunnen ze vastgelijmd worden aan de wand. Wilt u de lambrisering later nog weer verwijderen? Dan is het verstandig eerst een raamwerk te maken en ze daarop te plaatsen. Zo voorkomt u dat u het stucwerk meetrekt.
Maatwerk lambriseringen: de maatwerk lambriseringen worden als totaalpakket geleverd, met daarin een achterwand, eindstijlen, middenstijlen, de onderstijl, de bovenstijl en de toplijst. Deze monteert u eenvoudig aan elkaar.
Wat is de functie van koplatten?
De functie van koplatten is het verfraaien van een deurkozijn.
Wat zijn koplatten?
Koplatten is een ander woord voor architraaf. En architraaf staat weer synoniem voor deurlijst of chambrant. Onze Koplatten zijn authentieke reproducties uit oude panden, gemaakt van hoge kwaliteit vochtwerende MDF & Grenen. Hierdoor geven ze veel sfeer en authenticiteit aan de ruimtes waar ze worden toegepast.
Wat zijn de voordelen van grenen sierlatten?
- Deze sierlatten zijn erg sterk
- Hebben een robuuste en authentieke uitstraling
- Ze zijn makkelijk overschilderbaar
Wat zijn de voordelen van MDF sierlatten?
- MDF is relatief goedkoop
- MDF is makkelijk verwerkbaar
- MDF heeft geen last van noesten
- MDF heeft nagenoeg geen werking
- MDF is makkelijk overschilderbaar
Uit welk jaar komen sierlatten?
Sierlatten stammen uit de late jaren van de 19e eeuw en de vroege jaren van de 20e jaren. Deze interieurstijlen komen nu weer helemaal terug en daar spelen onze sierlatten goed op in.
Wat is de dikte van een plint?
De dikte van de plint is de afstand die we meten vanaf de muur tot aan de voorkant van de plint. Dit noemen we ook wel de breedte van de plint.
Wat is de hoogte van een plint?
Bij MooiePlinten spreken we van de hoogte van een plint wanneer we vanaf de grond omhoog meten.
Wat is het verschil tussen hoge plinten, dikke plinten en brede plinten?
Hoewel het op elkaar lijkt, is er wel degelijk een verschil tussen een hoge plint en een brede of dikke plint. Een hoge plint heeft betrekking op de hoogte van de plint, gemeten van de vloer richting het plafond. Een brede of dikke plint meten we van de wand tot de voorkant van de plint. Breedte en dikte zijn dus in dit geval hetzelfde.
Wat zijn de verschillen tussen brede MDF plinten en brede grenen plinten?
Bij het kiezen van uw dikke plint, heeft u keuze uit een brede MDF en een brede grenen plint. De duurzame MDF plinten zijn gemaakt van gecertificeerd vochtwerend FSC hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De MDF plinten zijn gemakkelijk te bewerken en zijn stevig en vormvast. Bent u op zoek naar een rustieke uitstraling van uw brede plint? Dan adviseren wij u te kiezen voor een stevige grenen plint. Deze zijn gemaakt van massief en kwalitatief hoogwaardig grenenhout.
Wat zijn de voordelen van een brede plint?
Brede plinten hebben verschillende voordelen. Allereerst bieden ze een betere bescherming tegen stoten en slijtage dan een dunnere, standaard plint en dankzij hun dikte kunnen ze daarnaast kabels en beschadigingen beter verbergen. Brede plinten hebben bovendien een aantrekkelijke uitstraling. Deze uitstraling is goed toe te passen in verschillende interieurstijlen, zoals modern, klassiek of landelijk. Deze voordelen maken de dikke plint een populaire keuze voor huiseigenaren.
Hoe breed zijn plinten?
Hoe breed je plinten zijn, is afhankelijk van het type plint dat u koopt. Bij MooiePlinten.nl bestelt u plinten in verschillende diktes. Deze breedte van onze plinten varieert van 12 mm dik tot 18 mm dik.
Waarom een houten vensterbank?
Er zijn vele materiaal soorten waar een vensterbank van gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan natuursteen, composiet of kunststof.
Natuurlijk kan dit ook hout zijn, dit is namelijk HET klassieke vensterbank materiaal. Het grootste voordeel is dat hout makkelijk bewerkbaar is. Hierdoor is het makkelijk te plaatsen.
Ik heb een radiator of verwarming op dezelfde plaats staan als waar de vensterbank moet komen. Waar moet ik op letten?
Belangrijk is om rekening te houden met een goede luchtstroming. Hout leeft namelijk en kan bij teveel vocht of warmte gaan werken.
Wat zijn de voordelen van grenen plafondlijsten?
- Zacht materiaal
- Warm gevoel
- Zeer eenvoudig te bewerken
- Eenvoudig te plaatsen
- Licht
Wat zijn de voordelen van MDF plafondlijsten?
- Relatief goedkoop
- Goed verwerkbaar
- Geen noesten
- Nagenoeg geen werking
- Gemakkelijk overschilderbaar
Voordelen van plafondlijsten
Plafondlijsten voegen niet alleen een esthetische waarde toe aan uw interieur, maar hebben ook praktische voordelen. Ze zorgen voor een aantrekkelijke overgang tussen wand en plafond, waardoor kamers een meer afgewerkte en luxe uitstraling krijgen. Daarnaast kunnen plafondlijsten gebruikt worden om kleine imperfecties of scheuren langs de randen van het plafond en de wand te verbergen, wat bijdraagt aan een strakkere look.
Bovendien bieden plafondlijsten de mogelijkheid om diepte en karakter aan een ruimte toe te voegen. Afhankelijk van de gekozen stijl en breedte kunnen ze een kamer groter of juist intiemer laten aanvoelen. Ook kunnen ze helpen bij het definiëren van de stijl van uw huis; van het benadrukken van een klassieke elegantie tot het toevoegen van een moderne twist.
In welke kleur wordt een plafondlijst geleverd?
Onze plafondlijsten worden standaard wit gegrond geleverd. U dient de plafondlijsten niet af te lakken met een aflak maar met muurverf, dezelfde kleur en verfsoort als waarmee u uw plafond hebt gesausd. De plafondlijsten zijn onderdeel van het plafond.
Wat is een plafondlijst?
Een plafondlijst, ook wel bekend als een sierlijst voor het plafond, is een decoratieve afwerking die aan de rand waar de muur het plafond elkaar raken wordt aangebracht. Deze lijsten dienen niet alleen als een visueel aantrekkelijke toevoeging aan de ruimte, maar hebben als bijkomend voordeel dat ze imperfecties verbergen en de overgang tussen muur en plafond te verfijnen. Afhankelijk van de stijl en het materiaal, kunnen de sierlijsten variëren van eenvoudige, strakke ontwerpen tot meer gedetailleerde opties. Ze zijn beschikbaar in MDF en grenen hout. Plafondlijsten bieden een kans om een persoonlijk tintje aan uw plafond en uw interieur te geven, of u nu een voorkeur heeft voor een moderne of traditionele uitstraling.
Welke soorten chambranten zijn er?
Bij MooiePlinten.nl bieden we MDF chambranten aan en grenen chambranten.
De voordelen van MDF chambranten zijn dat ze relatief goedkoop zijn, goed verwerkbaar, geen last van noesten, ze hebben nagenoeg geen werking en zijn makkelijker overschilderbaar.
De voordelen van grenen chambranten zijn dat ze een robuuste en authentieke uitstraling hebben, ze zijn makkelijk overschilderbaar en zijn erg sterk.
Wat zijn chambranten?
Chambrant is synoniem voor architraaf, ook wel bekend als deurlijst of als koplat. Chambranten zijn al zeer lange tijd niet meer weg te denken binnen de woningbouw.
Hoe en waar plaats ik een plintneut?
Het plaatsen van een plintneut doe je onderaan het kozijn, waarbij je montagekit gebruikt voor een stevige bevestiging. Begin door de plintneut een halve centimeter vanaf het einde van het kozijn aan de deurzijde te positioneren. Deze positionering zorgt ervoor dat de plintneut de voorzijde van het kozijn op een halve centimeter na bedekt, en tegelijkertijd een deel op de muur valt. Dit slimme plaatsingsproces helpt om eventuele scheuren tussen het kozijn en het stukwerk effectief te verbergen.
Na het plaatsen van de plintneut is het een goed idee om de bovenzijde licht af te ronden met schuurpapier voor een verfijnde afwerking. Bovendien wordt de architraaf idealiter in het midden van de plintneut geplaatst, waardoor er aan beide kanten evenveel ruimte overblijft.
Voor een extra mooie afwerking en een toegevoegde authentieke uitstraling, overweeg het combineren van een sierlijst met de plintneut. Dit niet alleen zorgt voor een strakke aansluiting met de plint doordat de plintneut breder is dan de deurlijst, maar het is ook een trendy keuze die tegenwoordig zeer geliefd is. Een hoge plint in combinatie met een sierlijst kan je interieur een moderne en stijlvolle boost geven.
Hoeveel plintneuten heb ik nodig?
Bij het bepalen hoeveel plintneuten je nodig hebt voor je project, is het belangrijk om te onthouden dat je per deurzijde, zowel links als rechts, een neut plaatst. Aangezien een deur twee deurzijden heeft, betekent dit dat je vier neuten per deur nodig hebt. Deze berekening helpt je om precies uit te komen met het aantal benodigde plintneuten, zodat elke deur in je huis of kantoorruimte perfect is afgewerkt met een naadloze overgang tussen de plinten en de deurkozijnen.
Wat zijn plintneuten?
Op zoek naar de perfecte afwerking voor je interieur? Plintneuten vormen de ideale overgang tussen plinten en deurkozijnen, waardoor een vloeiend en esthetisch aantrekkelijk geheel ontstaat. In ons assortiment vind je een breed scala aan stijlen en afmetingen, geschikt voor elk interieur. Of je nu gaat voor een moderne of klassieke look, onze plintneuten zorgen voor een naadloze aansluiting en een hoogwaardige afwerking van je ruimte. Ontdek de mogelijkheden en geef je interieur de aandacht die het verdient met de perfecte plintneuten.
Wat zijn de voordelen van MDF sierlijsten?
De voordelen van MDF sierlijsten zijn:
- Goed bewerkbaar en makkelijk in vormen te frezen
- Door de fijne vezelstructuur splintert het niet
- Heeft een goede lijm-vastheid
Wat zijn de voordelen van grenen sierlijsten?
De voordelen van grenen sierlijsten zijn:
- De grenen sierlijsten zijn gemaakt van erg sterk materiaal
- Robuuste uitstraling
- Makkelijk overlakbaar
Kan ik mijn oude plint afdekken met een nieuwe plint?
U kunt bij ons terecht voor afdekplinten. De achterkant van deze plinten beschikken over een uitsparing waardoor deze heel eenvoudig over een bestaande plint kunnen worden geplaatst. Dit scheelt kosten en zorgt er ook voor dat uw bestaande stukwerk niet beschadigd raakt. Erg modern en heel bepalend voor die luxueuze en chique uitstraling die u graag wilt creëren.
Afdekplinten, renovatie- of overzetplinten?
U vindt ze met name in huizen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd: dunne plintjes van een goedkoop materiaal. Omdat plinten tegenwoordig met name een decoratieve functie hebben, kunt u heel gemakkelijk een nieuwe plint over de bestaande plint plaatsen zonder dat deze verwijderd hoeft te worden. We hebben het hier over afdekplinten – ook wel renovatie- of overzetplint genoemd.
Welke soort muurplinten hebben jullie?
Met de uiteenlopende modellen die we u kunnen bieden is er voor elk wat wils. Tevens is ieder model verkrijgbaar in diverse diktes en hoogtes zodat onze muurplinten voor iedere denkbare vloer en ruimte geschikt zijn. Onze modellen zijn replica’s van oude modellen gevonden in klassieke (vaak jaren ’30 villa’s). We specialiseren ons in Hoge Muurplinten vaak geplaatst in moderne of jaren ’30 woningen.
Welke kleur kies ik voor mijn plinten?
Als je een plint kiest in dezelfde kleur als de vloer, creëer je een badkuipeffect. Tegenwoordig is het daarom helemaal in om de plint in dezelfde kleur als de muur te of de kozijnen te schilderen. Dit zorgt voor een mooi geheel en geeft uw kamer een rustige uitstraling. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur plint? Voor persoonlijk advies kunt u ons altijd bellen, Whatsappen of mailen.
Kies ik voor MDF of grenen plinten?
Hoe bevestig je een holle plint?
Wij adviseren om de holle plint (of overzetplint) te bevestigen door gebruik te maken van montagekit.
Zijn de klassieke plinten MDF of grenen?
Onze klassieke plinten zijn gemaakt van massief en kwalitatief sterk MDF of grenenhout. Alle producten die wij leveren zijn gemaakt van FSC goedgekeurd hout. Dit houdt in dat de bossen waaruit het hout komt voor onze grenen plinten op verantwoorde wijze beheerd worden. Bekijk snel onze complete webshop en bestel uw producten online.
Hoe zijn de klassieke plinten samengesteld?
De collectie klassieke plinten is samengesteld na het observeren van unieke designs in oude klassieke villa’s. Deze authentieke profielen hebben we nauwkeurig overgenomen. Op die manier is ons assortiment aan klassieke plinten tot stand gekomen.
Wat zijn de voordelen van MDF renovatieplinten?
Het grote voordeel van de overzetplint is dat u de bestaande plint niet hoeft te slopen. Het verwijderen van een oude plint brengt vaak extra kosten met zich mee, omdat stucwerk beschadigd raakt. Met een renovatieplint heeft u daar geen last van.
- Licht
- Sterk
- Goede prijs/kwaliteitverhouding
Wat is de functie van een renovatieplint?
Om te voorkomen dat u alle bestaande plinten in huis moet verwijderen heeft MooiePlinten de MDF overzetplinten of renovatieplinten bedacht. Deze MDF plinten hebben een uitsparing aan de achterzijde, waardoor u deze plint over een bestaande plint kunt plaatsen. Daarnaast zijn renovatieplinten dankzij hun uitsparing ook geschikt voor het wegwerken van kabels.
Hoe is de kwaliteit van de plinten?
MooiePlinten.nl levert zeer goede kwaliteit vochtwerend MDF (Medium Density Fibreboard) plinten met een harde kern. De plinten hebben een hoge dichtheid (730-750 kg/m³), waardoor ze in tegenstelling tot goedkopere MDF plinten tijdens het zagen niet zullen verbrokkelen. De plinten worden tweemaal gegrond. Dit voorkomt dat ze vochtbeschadiging oplopen na montage. De plinten worden geleverd met een kwalitatief goede montagekit, speciaal geschikt voor het monteren van plinten.
Kan ik de plinten laten aflakken?
Dankzij onze aflakservice kunt u uw plinten in alle mogelijke kleuren laten spuiten. Zo kunt u voor witte plinten kiezen uit de volgende tinten:
- RAL 9001 (creme wit)
- RAL 9003 (signaalwit)
- RAL 9010 (gebroken wit)
- RAL 9016 (verkeerswit)
Heeft u een andere RAL kleur in gedachten? Geef dit bij ons aan en wij gaan direct voor u aan de slag. Naast het kiezen van de juiste kleur, kunt u ook kiezen voor een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking. De plinten worden gespoten en na droging veilig verpakt voor verzending. Let op, wanneer u de plinten laat aflakken kunt u ze niet meer retour sturen.
Wat voor plintneuten zijn er?
Een grenen plintneut is dikker en hoger dan de plint en dikker en breder dan de deurlijst. De plintneut is in verschillende modellen verkrijgbaar. Welke grenen plintneut voor u geschikt is, is afhankelijk van het type deurlijst dat u kiest.
Hoeveel plintneuten heb ik nodig?
Eén kozijn heeft 2 zijden, u moet dus het volgende in acht nemen:
- Voor 1 zijde heeft u 2 plintneuten nodig
- Voor 2 zijden heeft u 4 plintneuten nodig
- Etc.
Hoe kies je de juiste afmetingen?
Bij het kiezen van de juiste afmetingen voor uw architraaf moet u rekening houden met de beschikbare ruimte vanaf het kozijn tot een muur. Ook de uitstraling van uw interieur beïnvloedt de afmetingen. uiteindelijk speelt ook de gewenste stijl een rol.
MDF Plinten
Witte MDF plinten
Een erg groot percentage van de plinten in woningen zijn witte plinten (of een RAL kleur zoals RAL 9001 of 9010). Wij leveren in de basis witte plinten in grondverf, dit is de ideale basis om een prachtige witte plint aan uw muur te plaatsen.
Onze MDF plinten en Grenen plinten worden standaard twee keer wit gegrond geleverd. De plint is zelf bij aanlevering al wit. De MDF plint dient nog afgewerkt te worden in de door u gewenste kleur. Mocht u dit wensen dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze aflakservice. Wij schilderen de plinten in de door u gewenste kleur zodat de plinten direct geplaatst kunnen worden zonder extra behandeling. Een witte afwerking of in RAL 9001 of RAL 9010 behoren uiteraard tot de mogelijkheden.
Uitstraling van witte plinten
De witte hoge plinten waaruit ons assortiment bestaat zijn ideaal voor het verkrijgen van een luxueuze en authentieke uitstraling in iedere woning. Een witte plint benadrukt zowel de vloer als de muur. Daarnaast komen de unieke aspecten van de kamer beter tot haar recht.
MDF Plinten afwerken
MDF is een ideaal materiaal om af te werken. Door de homogene samenstelling van het product is het makkelijk te schilderen, te lijmen en te schroeven. Wij gebruiken voor onze plinten nagenoeg altijd vochtwerende MDF. Dit materiaal is speciaal vervaardigd zodat het zo weinig mogelijk last heeft van vocht.
Wat is MDF?
MDF is uiteraard een afkorting, de letters staan voor Medium Density Fibre board (MDF dus). MDF zijn industrieel vervaardigd houten platen.
Lees alles over MDF op de pagina “Wat is MDF“.
Plinten
Kan ik de plinten afhalen in Eindhoven?
Bij een bestelling kunt u ervoor kiezen om plinten af te halen in Eindhoven / Veldhoven. Dit bepaart u tijd en geld. Wanneer u voor deze optie kiest nemen wij contact op met u omtrent het afhalen. U kunt de plinten afhalen aan de Habraken 2152B in Veldhoven (5507TH).
Op dit adres kunt u, naast onze plinten afhalen, ook kennis maken met onze collectie en voorzien wij u graag van het beste advies omtrent uw woonwensen. Let op! Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u wel om vooraf eerst contact met ons op te nemen. Onze showroom is namelijk (op het moment) nog uitsluitend op afspraak geopend. Zo voorkomt u dat u voor een dichte deur staat. Klik hier voor meer informatie over onze showroom.
Een montuur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de plint. Onze plinten zijn 2x gegrond en zo kunnen ze ook direct uit ons magazijn afgehaald worden. Kiest u voor de afgelakte plint dan kunt u deze uiteraard ook afhalen. Alleen dient u dan van te voren een datum af te spreken zodat de plinten afgelakt zijn op het moment dat u ze af komt halen.
Plinten bestellen
In verband met het verpakken van de plinten is het handig dat plinten eerst online besteld worden en voldaan. Op deze wijze ligt uw bestelling klaar en hebben we direct al uw gegevens bij de hand.
Waar kan ik de plinten afhalen in de buurt van Eindhoven?
U kunt de plinten komen afhalen aan Habraken 2152B in Veldhoven (5507 TH). Onze showroom is uitsluitend geopend op afspraak.
Vanaf het centrum van Eindhoven is onze showroom slechts een kwartiertje rijden. U bereikt ons door Eindhoven te verlaten via de A2 richting Eindhoven Airport/Meerhoven, verlaat de A2 ter hoogte van de Anthony Fokkerweg, waarna u links afslaat. U vervolgt uw weg richting het Park Forum, die vervolgens overgaat in de Oersebaan. Neem op de tweede rotonde van de Oersebaan de 3de afslag links richting Habraken. U vindt ons op nummer 2152B, waar wij al op u staan te wachten met een kopje koffie of thee.
Na honderd meter vindt u ons aan uw linkerzijde.
Hebben jullie goedkope plinten?
Bij Mooieplinten.nl gaan we altijd voor de beste prijs/kwaliteit verhouding waarmee wij onze klanten altijd optimaal kunnen bedienen. Op onze aanbiedingen pagina staan enkele producten met een scherpe prijs. Ook zijn onze producten die al afgelakt en op voorraad zijn vaak extra voordelig.
Wat zijn opzetplinten?
Opzetplinten kunt u over uw reeds bestaande standaard (nieuwbouw) plinten plaatsen. Wij bieden een groot assortiment opzetplinten aan. Kies voor de standaard overzet- / opzet-plint. Of selecteer een bestaand model en informeer naar de mogelijkheden om deze te plaatsen door gebruikt te maken van de uitsparing.
Wat zijn afdekplinten?
U vindt ze met name in huizen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd: dunne plintjes van een goedkoop materiaal. Omdat plinten tegenwoordig met name een decoratieve functie hebben, kunt u heel gemakkelijk een nieuwe plint over de bestaande plint plaatsen zonder dat deze verwijderd hoeft te worden. We hebben het hier over afdekplinten – ook wel renovatie- of overzetplint genoemd. Lees meer over dit onderwerp op de pagina “Afdekplinten“.
Beschikken de plinten over een kabelgoot?
Een kabelgoot is ideaal om alle snoeren veilig en netjes in weg te werken zodat uw interieur zijn natuurlijke uitstraling kan behouden. Wij denken hier dan ook graag in mee en hebben om deze reden een kabelgoot verwerkt in alle modellen van 16 en 18mm dik. Controleer de productbeschrijving op de detailpagina om te zien of uw gewenste uitvoering over een kabelgoot beschikt.
Op de pagina “Kabelgoot” wordt meer informatie getoond over dit onderwerp.
Wat zijn de voordelen van dikke plinten?
Door in een ruimte dikke prominente plinten te plaatsen kunt u een extra dimensie toevoegen aan het interieur. Door te kiezen voor dikke plinten creëert u een afscheiding tussen vloer en muur en wordt de plint niet meer gezien als onderdeel van de vloer. Bij MooiePlinten zijn we gespecialiseerd in dikke, hoge plinten met diverse authentieke profielen. Al onze modellen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en de dikte van de plinten varieert van 12 mm. tot wel 18mm. U kunt kiezen voor een glad en strak model of voor een authentiek model met een stijlvol profiel.
Lees op de pagina “Dikke plinten” meer over dit onderwerp.
Welke soorten plinten zijn er allemaal?
Plinten bestaan er in veel soorten en maten. Daarbij worden verschillende benamingen door elkaar gebruikt om de veschillende soorten aan te geven. We hebben een overzicht gemaakt van de veel gebruikte benamingen. De indelingen zijn gemaakt op materiaal, stijl, model, afmeting en plaatsingsmethoden. De benamingen kunnen zowel naast elkaar als door elkaar gebruikt worden.
Op de pagina “Soorten plinten” worden alle plinten uitgelicht.
Wat is de dikte van de plinten?
Wij leveren plinten in allerlei designs, materialen en hoogtes. Deze vind je op de product pagina’s.
Wat zijn vloerplinten?
Een vloerplint zorgt voor de afwerking tussen uw vloer en muur. Wij – bij MooiePlinten.nl – beschouwen de plint als onderdeel van uw muur. Een vloerplint mag in het oog springen en een element vormen in de inrichting van uw woning. Door een hoge vloerplint te plaatsen creeërt u een prachtige overgang tussen de vloer en de muur. Door de juiste kleur en hoogte te combineren kunt u tevens de optische beleving van de ruimte beinvloeden.
Lees op de pagina “Vloerplinten” meer over dit onderwerp.
Wat is een staande plint?
Staande plinten of opstaande plinten worden zo genoemd omdat hiermee de manier van positioneren wordt beschreven. De term staande plint geeft in dit geval aan dat de plinten staand langs de muur worden geplaatst. Dit in tegenstelling tot liggende plinten die op de vloer worden geplaatst. Opstaande plinten hebben diverse voordelen ten opzichte van liggende plinten.
Wat is een holle plint?
Holle plinten zijn plinten met een uitsparing aan de achterzijde. Een dergelijke plint kan voor diverse doeleinden gekozen worden. De holle ruimte is ideaal om kabels en bedrading weg te werken. Daarnaast is het mogelijk om de holle plint te monteren over een ‘standaard’ nieuwbouwplint.
Lees op de pagina “Holle plint” meer over dit onderwerp.
Wat zijn de voordelen van hoge plinten?
De termen brede plinten, hoge plinten en dikke plinten worden nog wel eens verward. Bij MooiePlinten spreken we van de hoogte van de plinten wanneer we vanaf de grond omhoog meten. De dikte van de plint is de afstand vanaf de muur tot aan de voorkant van de plint. Zowel een hoge plint als een dikke plint wordt wel eens een brede plint genoemd.
Erg verwarrend allemaal maar bij MooiePlinten verkopen we plinten in een grote diversiteit in hoogtes en diktes. De diverse modellen varieren van 12 mm tot 18 mm dikte. In de hoogte bieden we modellen aan vanaf 70 mm. tot 294 mm. voor mensen die een echte blikvanger in de kamer willen hebben.
Lees op de pagina “Hoge plinten” meer over dit onderwerp.
Wat zijn brede plinten?
Onze collectie plinten bestaat uit diverse modellen en hoogtes. Alle plinten hebben gemeen dat het in het oog springende en kwalitatief hoogwaardige producten zijn. Onze Gladde plint is het meest strakke model. Het rechte profiel zorgt voor een moderne uitstraling. Maar ook de plinten met afwijkende profielen zijn uitstekend te combineren met een modern interieur. Onze plinten zijn verkrijgbaar tot een hoogte van wel 294 mm. Lees op de pagina “Strakke plinten” meer over de mogelijkheden.
Wat is een muurplint?
Muurplinten zijn – uiteraard – plinten die je tegen de muur plaatst. Plinten zijn nodig voor de afwerking tussen uw muur en vloer, dit is nodig omdat zowel de muur en vloer om uiteenlopende redenen niet volledig (tot in de hoek) afgewerkt kunnen worden.
Waar in het verleden de plinten vaak werden geplaatst in dezelfde kleur als de vloer kiezen wij er juist voor om de plint bij de muur te betrekken. Wij hebben hiervoor een uniek assortiment stijlvolle hoge muurplinten ontwikkeld die veel doen voor de sfeer in uw woning.
Lees op de pagina “Muurplint” meer over dit onderwerp.
Wat is een Engelse plint?
Steeds vaker zie je de zogenaamde Engelse plinten. Deze plinten komen oorspronkelijk uit Engelse landhuizen. Met deze sierplinten creëer je een Old English look. Wat erg mooi is voor authentieke huizen. Maar ook voor moderne huizen waarbij je een bepaalde uitstraling wilt bereiken. De plinten zorgen ervoor dat uw vloer een extra warm en sfeervol uiterlijk heeft. Deze MDF plinten bieden wij aan in verschillende monturen en hoogtes.
Lees op de pagina “Engelse plint” meer over dit onderwerp.
Wat is een platte plint?
De term platte plint kan gebruikt worden voor verschillende producten. Er zijn kleine plinten – vaak in de kleur van de vloer (ook wel plakplinten genoemd). Deze plinten worden gebruikt om randjes weg te werken langs deurposten, traphekjes en drempels.
Een andere interpretatie van de term is dat we spreken over aan de muur geplaatste plinten die daadwerkelijk plat van vorm zijn, dus weinig dikte hebben. Dit kan soms nodig zijn om een plint te plaatsen waar weinig ruimte is. Wij spreken in dit geval over de dikte. Onze plintdiktes starten vanaf 12mm.
Lees op de pagina “Platte plint” meer over dit onderwerp.
Hoe kiest u plinten?
Het kiezen van de juiste plinten begint bij de keuze tussen onze verschillende modellen. Ook de hoogte en de dikte zijn hierbij belangrijk.